Witam, mam pewien problem, jestem studentem założyłem pocztę dla swojego kierunku, na pocztę wysyłamy różne skany, notatki etc. mamy także forum, jednak poczta też jest potrzebna. Niestety nie każdy chyba wie jak z niej korzystać, jest ktoś to zna login, hasło i ciągle usuwa wiadomości, chciałbym dowiedzieć się czy jest mozliwość założenia poczty z której np. usuwać wiadomości mogłaby tylko jedna osoba... Proszę o informacje! Z góry dziękuje!
Strona 1 z 1
POCZTA ELEKTRONICZNA
Napisano 07 grudzień 2010 - 15:08
zrezygnuj z poczty i zainwestuj w dropboxa. Masz 2 tryby pracy tej aplikacji. Jedna osoba wrzuca inne mają tylko do odczytu, oraz wszyscy mają takie same prawa. Ponad to możesz zawsze sprawdzić, kto, kiedy jakie modyfikacje wprowadził w pliku, lub kto go usunął. Aplikacja działa w ten sposób, że u wszystkich na komputerach następuje synchronizacja plików i wszyscy mają to samo, nawet jak nie mają internetu (off-line). Nasz rocznik właśnie z tego korzysta. Próbowaliśmy FTP ale nie było to zbyt dobre rozwiązanie. Dropbox spisał się na medal 
Musicie tylko uważać, że jeśli ktoś chce przenieść folder dropboxa np na inną partycję to najpierw w aplikacji musi rozłączyć swój komputer z serverem dropboxa, bo wtedy u wszystkich skasują się pliki.
Poczytaj sobie o tej aplikacji. Powinna Ci przypaść do gustu.
Musicie tylko uważać, że jeśli ktoś chce przenieść folder dropboxa np na inną partycję to najpierw w aplikacji musi rozłączyć swój komputer z serverem dropboxa, bo wtedy u wszystkich skasują się pliki.
Poczytaj sobie o tej aplikacji. Powinna Ci przypaść do gustu.
Desktop: PDC e5300 @ 4GHz | GA-EP35-DS3 | RAM 6GB DDR2 | GF 9600GT 512MB | 3,6TB HDD | ModeCom MC-350 - Win 7 Pro x64
Mobile: EeePC 1000HE - Win 7 Pro
PDA: HTC Touch Pro - WM 6.5 by Energy
Duath
Mobile: EeePC 1000HE - Win 7 Pro
PDA: HTC Touch Pro - WM 6.5 by Energy
Duath
Strona 1 z 1