Skocz do zawartości

Zawartość użytkownika Include1232

Odnotowano 8 pozycji dodanych przez Include1232 (Rezultat wyszukiwania ograniczony do daty: śro, 29 mar 23 )

Według typu zawartości

Filtruj

Sortuj według                Sortuj  

#101336 Darmowe gry MMO - w jakie gracie i jakie polecacie?

Napisano przez Include1232 w 24 lipiec 2017 - 12:42 w Gry

Ja ze swojej strony mogę dodać Shaiya główny minus ze zostało tam już niewielu polaków po przeniesieniu na US serwer . I dodatkowo aby coś osiągnąć musisz mieć farta lub włożyć realną kasę .

#99697 Czarny ekran lecz komputer chodzi

Napisano przez Include1232 w 21 lipiec 2017 - 13:46 w Procesory, płyty główne i RAMy

Temat do zamknięcia po 3 rozbierania i składaniu zaczął działać ale nie wiem jak xD

#99696 Czarny ekran lecz komputer chodzi

Napisano przez Include1232 w 21 lipiec 2017 - 12:46 w Procesory, płyty główne i RAMy

Rozbiorę go na części i złożę od nowa jeśli nie pomoże to sprawdzę dysk pod innym komputerem

Rozebralem go i złożyłem od podstaw i nadal ten sam czarny ekran .

#99597 Czarny ekran lecz komputer chodzi

Napisano przez Include1232 w 20 lipiec 2017 - 09:39 w Procesory, płyty główne i RAMy

Rozbiorę go na części i złożę od nowa jeśli nie pomoże to sprawdzę dysk pod innym komputerem

#99596 Czarny ekran lecz komputer chodzi

Napisano przez Include1232 w 20 lipiec 2017 - 09:38 w Procesory, płyty główne i RAMy

Nie nic nie daje znać jedyne widoczne objawy to czarny ekran i nie świecącą lampką od hdd , zastanawiam się czy czegoś sam nie zepsułam podczas czyszczenia go ale nie mam pojęcia . A może dmuchanie chłodnym powietrzem z suszarki na wiarę ciepły komputer (bo był świeżo wylaczony)mogło coś uszkodzić ? Dodam że używałem JE może przez minutę lub dwie .

#99575 Czarny ekran lecz komputer chodzi

Napisano przez Include1232 w 19 lipiec 2017 - 09:31 w Procesory, płyty główne i RAMy

Może ktoś ma jakieś pomysły ?

#99560 Czarny ekran lecz komputer chodzi

Napisano przez Include1232 w 17 lipiec 2017 - 09:16 w Procesory, płyty główne i RAMy

Nałożę jeszcze raz ale jak na moje oko było akurat , z ram kombinowałam już odpinalem całkiem , zmieniałem kombinacje , i nic (mam 2 kości ram ddr4 po 8 gb)

Dodatkowo myślę że nawet jakbym źle pastę nałożył to chociaż coś by się pojawiło na monitorze .

Boję się że to może być spowodowane płytą główną , gdyż diody na klawiaturze ani na myszce się nie świecą i ta od czytania danych z dysku też nie reaguje .

Bardzo proszę o jakie kolejek sugestie gdyż kiedy ojciec zobaczy że komputer po nie całym roku się popsuł to mnie ze skóry obejrzę xD . Śmieszne ale i tragiczne .

#99554 Czarny ekran lecz komputer chodzi

Napisano przez Include1232 w 16 lipiec 2017 - 17:49 w Procesory, płyty główne i RAMy

Witam. Dzisiaj po południu postanowiłem wyczyścić komputer i wymienić pastę pod procesorem . Przed tymi czynnościami komputer normalnie funkcjonował. Po skreceniu komputera uruchamianie go i nic komputer chodzi ale na monitorze nic się nie wyświetla . Sprawdzałem 3 razy poprawność kabli wszystko dobrze podłączone . Dwukrotnie resetowalem bios raz przez wyjecie baterii i raz przez zworke. Dodam że podzespoły komputerowe nie mają nawet roku oprócz karty graficznej która ma około 3 lat. Mimo że dysk chodzi zauważyłem że na przednim panelu nie świeci się dioda od użycia dysku . Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek sugestie .