Skocz do zawartości

Zawartość użytkownika Doeszeja

Odnotowano 2 pozycji dodanych przez Doeszeja (Rezultat wyszukiwania ograniczony do daty: czw, 30 mar 23 )

Według typu zawartości

Filtruj

Sortuj według                Sortuj  

#107983 Problem ze spłatą kredytu hipotecznego

Napisano przez Doeszeja w 21 grudzień 2017 - 14:40 w Hyde Park

Witam. Mam 48 lat, przez 15 lat jeździłem do pracy za granicę i żyło nam się z żoną całkiem dobrze. Niestety, podupadłem trochę na zdrowiu jakiś czas temu i nie było już mowy o wyjazdach, a mamy wzięty dom na kredyt. Nie jest już dużo do spłaty, ale ja aktualnie nie pracuję, a to co zarabia żona, idzie na codzienne wydatki. Pomyślałem, żeby wziąć jeszcze jeden kredyt na spłatę tamtego, najważniejsze chyba żeby bank nie zajął domu, a potem jakoś się pomyśli. Mogę liczyć na jakieś rady?

#98899 Mieszkanie od dewelopera

Napisano przez Doeszeja w 17 maj 2017 - 09:22 w Hyde Park

Ja co prawda jeszcze nie kupiłam mieszkania, ale też jestem na etapie poszukiwań. Wiem na pewno, żeby się za bardzo nie kierować tym jak długo dana firma działa, bo to jeszcze o niczym nie świadczy. Na razie sprawdzam tylko płynność finansową dewelopera w rejestrze biura informacji gospodarczej - https://erif.pl/promocja/sprawdzanie-zadluzenia/ .Jeśli wszystko jest w porządku to znaczy, że mogę go brać pod uwagę.