Skocz do zawartości

Zawartość użytkownika frenchman

Odnotowano 28 pozycji dodanych przez frenchman (Rezultat wyszukiwania ograniczony do daty: śro, 29 mar 23 )

Według typu zawartości

Filtruj

Sortuj według                Sortuj  

#26813 Strony dla webmasterów

Napisano przez frenchman w 08 maj 2007 - 12:41 w Webmastering

Rocky, zgadzam się, choć nie ukrywam zajrzę na podane wyżej strony. Swojego czasu przejrzałem setki stron z kursami i z przykrością przyznaję szczególnie teraz gdy sporą część wiadomości przyswoiłem. Że niektóre kursy w ogóle nie trzymają poziomu i nie nadają się dla początkujących.

#27013 Konto www.

Napisano przez frenchman w 06 maj 2007 - 16:32 w Webmastering

Regulamin to regulamin. ;)

#27033 ICE DRAGON robi wrażenie ;)

Napisano przez frenchman w 06 maj 2007 - 09:32 w Overclocking & Modding

Dla mnie zbędny gadżet. No chyba, że ktoś woli patrzeć na PC zamiast z niego korzystać. Ja mam normalną obudowę z poszerzanymi bokami, każdy napęd się mieści i nie mam zamiaru tak łatwo jej wymienić, bo przyglądałem się obudową w sprzedaży i jakoś porównywalnej nie znalazłem.

#27034 Konto www.

Napisano przez frenchman w 06 maj 2007 - 09:30 w Webmastering

Jak dla mnie taki hosting przydatny tylko do przechowywania plików.

Szczególnie, że większość z nich ma w regulaminie: zakaz hotlinkowania, tylko kto czyta regulaminy. ;)

#27085 Propozycje użytkowników na kategorie na forum

Napisano przez frenchman w 03 maj 2007 - 20:39 w PCFoster.pl

Forum internet i sieci komputerowe dałbym do software.

Nie pasuje do tego działu, problemy w sieciach to także zła budowa, problemy z internetem to także problemy po stronie server'a. Ten dział zostawił bym osobno. A reszta jak najbardziej mi się podoba, da to jakąś sensowną składnie tak mnogim działom.

#27125 Opinie o forum - Uwagi, pochwały, propozycje

Napisano przez frenchman w 02 maj 2007 - 22:34 w PCFoster.pl

Trochę chaosu jest w tych działach. Dużo ich i w sumie długo się szuka co nowego jest w konkretnych działach. Ale tak to może być, ale fakt reklama potrzebna.

#27126 Jakie kupić Ramy ?

Napisano przez frenchman w 02 maj 2007 - 22:32 w Procesory, płyty główne i RAMy

Elninio, masz u góry płytę główną podaną. :evil:

#27149 Joomla

Napisano przez frenchman w 02 maj 2007 - 17:32 w Webmastering

Przerabiałem cosa podobnego z PHP-Fusion, zapewne źle skonfigurowana poczta wychodząca albo server przez którą idzie poczta.

#27188 anty-vir

Napisano przez frenchman w 02 maj 2007 - 10:47 w Pozostałe programy

Ja jadę na Avascie, z tym że "wwdc" - do blokowania portów i Win+SP2 i mam spokój od dawna. Żadnych infekcji. Nie wiem czy to wina Avasta czy Systemowego firewalla. Ważne że działa. :lol:

#27232 Kto zna się na php?

Napisano przez frenchman w 01 maj 2007 - 17:51 w Webmastering

ja znam troche hehe

Tzn? Składnia czy jednak coś ponad? :roll:

#27242 Jakie kupić Ramy ?

Napisano przez frenchman w 01 maj 2007 - 16:53 w Procesory, płyty główne i RAMy

Jedno rozwiązanie: druga taka sama kość, przynajmniej później będzie prościej komuś sprzedać dwie udentyczne.

#27251 Jakie kupić Ramy ?

Napisano przez frenchman w 01 maj 2007 - 16:07 w Procesory, płyty główne i RAMy

Albo dokupić Kingstona 400mHz, obie pójdą razem na 333mHz i uzbierać na wymianę tej 333, do 150zł hmmm no cóż trochę dołożyć i kupić: TO
Piękne timingi, cena niewiele przekracza, no chyba, że wolisz to na allegro znajdziesz zapewne za niższą kwoete od tej na komputroniku. Ewentualnie to TO choć ma gorsze timingi, szkoda, ze nie mają już w ofercie innych modeli jak standart.

#27267 Kto zna się na php?

Napisano przez frenchman w 01 maj 2007 - 13:03 w Webmastering

Witam.
Szukam kogoś kto w miarę dobrze opanował php, chodzi o pomoc a może dokładniej tłumaczenie co po niektórych rzeczy. Ja swoją przygodę z php dopiero zaczynam i nie do końca wszystko do mnie trafia.
Pzdr.

#27270 Niewidocznosc na gg

Napisano przez frenchman w 01 maj 2007 - 10:27 w Sieci komputerowe

W tlenie ta wtyczka nazywa się "niewidoczni" kiedyś za dobrze nie działała, choć czasem się udało, teraz została rozbudowana, trzeba zrobić dla danej osobny numer GG i masz dll'ki do skopiowania. Poszukaj i spróbuj, a potem napisz jak poszło ja nie miałem cierpliwości do tej nowej wersji.

#27273 Czy dział Download ma być ogólnodostępny?

Napisano przez frenchman w 30 kwiecień 2007 - 22:49 w PCFoster.pl

W tym wypadku nad czym tu się zastanawiać? Dawaj dla Wszystkich.

#27275 Czy dział Download ma być ogólnodostępny?

Napisano przez frenchman w 30 kwiecień 2007 - 22:46 w PCFoster.pl

Tak z ciekawości, na jakim servie stoi portal? Jak z transferem?

#27276 cfosspeed

Napisano przez frenchman w 30 kwiecień 2007 - 22:45 w Pozostałe programy

Brzmi, ale czy coś daje?

#27277 Jakie kupić Ramy ?

Napisano przez frenchman w 30 kwiecień 2007 - 22:43 w Procesory, płyty główne i RAMy

Dużego wyboru nie masz. Ta kość co już siedzi u Ciebie w kopie? Co to jest? Może wystarczy kupić drugą taką sama.

#27278 Zawieszanie komputera

Napisano przez frenchman w 30 kwiecień 2007 - 22:40 w Zestawy komputerowe

Inne powody zawieszania:

* podkręcanie sprzętu, szczególnie przez nie doświadczone osoby, staramy się jak najwięcej wycisnąć ze sprzętu a zapominamy o stabilności naszego PeCeta. Warto wtedy "odkręcić" dany podzespół który podkręcaliśmy i zobaczyć czy nadal występują zwiechy.
* za słaby zasilacz, zasilacz jest komponentem o który najmniej dbamy a to on przecież zapewnia działanie całemu sprzętu. Zapominamy o nim. Jeżeli coś wymienialiśmy, dokupiliśmy możliwe że to właśnie zasilacz nie wyrabia. Warto wtedy wypiąć zbędne kości ramu, zbędne karty rozszerzeń, drugi dysk i napędy. Jeżeli komputer nie będzie się wieszać, oznacza to że czas na nowy zasilacz.
* zaśmiecony system, to chyba banalnie proste, dla niedoświadczonych - załatwić sobie formata dysku, doświadczeni albo sami sformatują albo będą umieli wyczyścić system

#27281 cfosspeed

Napisano przez frenchman w 30 kwiecień 2007 - 22:34 w Pozostałe programy

A ja nawet nie wiem co to. Możecie mi przybliżyć ten programik?

#27282 Tuning kompa.

Napisano przez frenchman w 30 kwiecień 2007 - 22:31 w Overclocking & Modding

Te mobili przy dobrym zadbaniu o szczegóły widziałem w necie dochodziły do 2.8hHz też bym tak chciał ale nie ryzykuję. Trza dobrą sztukę trafić. Zapomniałem jak to się zwie (może mi ktoś przypomni?) ale zależy tez z którego miejsca krzemowej płyty wycinany był rdzeń. A to już losowe.

#27283 Jakie kupić Ramy ?

Napisano przez frenchman w 30 kwiecień 2007 - 22:27 w Procesory, płyty główne i RAMy

Tu rodzi się pytanie jaką kwotą dysponujesz?
Właśnie zajrzałem na stronę asusa, widzę, że ta płyta ma Dual Chanell, można by to wykorzystać.

#27309 Czy macie swoją strone?

Napisano przez frenchman w 30 kwiecień 2007 - 15:21 w Webmastering

www.frenchman.neostrada.pl - już nie aktualizowana, parę skryptów itp, pisana w notatniku
www.myslodsiewnia.och.org - w fazie budowania skryptu i panelu dodawania nowych cytatów, pisana w EzHTML bo sam zamyka znaczniki :P
www.frenchman.mylog.pl - od dawna nie pisałem nic, ale sporo pracy poszło w szablon, moje początki, HTML, nawet stylów nie umiałem do końca. ;(
+ sporo innych projektów, własne jak i z współudziałem, wszystko porozrzucane po otchłani internetu. :P

#27310 Jakie posiadacie głośniki?

Napisano przez frenchman w 30 kwiecień 2007 - 15:15 w Karty muzyczne i głośniki

Wszyscy na Creativie ;( Ja też mam zestaw 2.1 model T2900 i grają przyzwoicie.

#27311 Przeglądarka WWW

Napisano przez frenchman w 30 kwiecień 2007 - 15:12 w Pozostałe programy

FireFox + wtyczka FoxGame, bo bez niej nie da się grac w ogame ;( :P, choć i tak wcześniej już miałem FF'a ze względu na możliwość rozbudowy.