Skocz do zawartości

Zawartość użytkownika gekon

Odnotowano 27 pozycji dodanych przez gekon (Rezultat wyszukiwania ograniczony do daty: czw, 30 mar 23 )

Według typu zawartości

Filtruj

Sortuj według                Sortuj  

#11352 CeBIT 2010 - co ciekawego?

Napisano przez gekon w 04 marzec 2010 - 00:20 w Nowości ze świata

Oj oj Szymonie... Jestem bardzo zasmucony Twoją postawą. Widać, że na nic zdały się moje wykłady biologiczne. Naprawdę, bardzo mnie to dotknęło. Twój nauczyciel biologii też pewnie uznałby to za swoją porażkę pedagogiczną. No nic, muszę zatem wyjaśnić Ci jeszcze raz. Uważaj.

Człowiek, jak każdy inny organizm potrzebuje trochę egzotyki :P - mówiąc kolokwialnie. Otóż niezbędna jest w naszym dzisiejszym świecie zmienność genetyczna czyli różnice w sekwencjach DNA, rekombinacje DNA itp. Więcej możesz sobie doczytać, ale nie w tym rzecz. Zmienność genetyczna jest głównym czynnikiem napędowym ewolucji organizmów, a Ty jak widzę chcesz się zatrzymać na tym samym etapie, na którym obecnie jesteś - pamiętaj, każdy kto się nie rozwija ten się cofa. Wracając do ewolucji. Jak wspomniałem zmienność genetyczna prowadzi do powstawania nowych organizmów, doskonalszych (wykluczając mutacje i zmiany negatywne), które mogą przezwyciężać coraz to nowe przeszkody środowiskowe. Podobnie jest z człowiekiem. Podsumowując, człowiek jak każde inne zwierze, nie powinien wybierać partnerów do prokreacji ze swojego otoczeni, a poszukać czegoś bardziej "egzotycznego" ;)

#11787 [zabawa] Co to za gra?

Napisano przez gekon w 23 luty 2010 - 19:07 w Gry

Zgadza się. MW 3 :) Twój ruch...

#11808 [zabawa] Co to za gra?

Napisano przez gekon w 23 luty 2010 - 11:42 w Gry

To jest King's Bounty: The Legend

Czas na moje. Kto pamięta? :D

Posted Image

#13704 [zabawa] Co to za gra?

Napisano przez gekon w 08 styczeń 2010 - 00:49 w Gry

No to teraz macie... przegwizdane :P

Posted Image

#14531 Na co warto isć do kina?

Napisano przez gekon w 05 grudzień 2009 - 13:57 w Film

Avatar to chyba pozycja obowiązkowa ze względu na reżysera.

#14590 Laptop w granicach 2500,-

Napisano przez gekon w 03 grudzień 2009 - 11:32 w Zestawy komputerowe

Witam! Chciałabym zakupić laptopa, tylko nie wiem jakiego. Ten wybór mnie przerasta. Proszę o pomoc, ma to być laptop:
-Do tworzenia dokumentów,
-Pracy z internetem,
-Troszkę do różnego typu gier,
-Żeby na długo starczył... :)

Z góry dziękuję. :)

Różnego typu gry to mam rozumieć, że chodzi o Simsy? Oj, przepraszam... Ten mój niewyparzony jęzor ;-)

A tak na poważnie to propozycja Mateusza wydaje się być rozsądna. Dodatkowym atutem takiego sprzęt jest to, że ma on stosunkowo zgrabną sylwetkę i niedużą masę (chodzi o DELL Studio 1555).

#14613 Monitor do 800-850

Napisano przez gekon w 02 grudzień 2009 - 10:13 w Karty graficzne i monitory

A przekonamy Cię do wydania o 400zł więcej ;)? Pewnie nie, chociaż jak przeczytasz lada dzień recenzję monitora Samsung XL2370, który testował u nas gekon, to może zmienisz zdanie. Model ten również pracował u mnie przez pewien czas i co mogę powiedzieć: :cry: :cry: :cry:

W cenie w której szukasz to z wbudowanym TV jest ciekawy model 2033HD.

Witam!
Co do XL2370 to w dniu dzisiejszym warto dołożyć te kilkaset złotych i cieszyć się naprawdę bardzo dobrą jakością, zarówno wykonania jak i obrazu. Ten Samsung zaskoczył mnie bardzo pozytywnie. Jak na domowe warunki (gry, filmy, internet) byłby to znakomity wybór, a wiadomo przecież, że monitora nie kupuje się na rok czy dwa. Warto przemyśleć swoją decyzje by później nie żałować. Więcej o XL2370 będziecie mogli przeczytać w jego teście, który niedługo zostanie opublikowany na łamach PCFoster.pl
Pozdrawiam

#14762 Ciekawy turniej... ;-) xD %)

Napisano przez gekon w 23 listopad 2009 - 23:10 w Hyde Park

Nic dodać nic ująć - bardzo ciekawy turniej w CS'a, który odbył się w Moskwie ---> KLIK Miłego oglądania... ;-)

I weź tu teraz dobrze wyceluj ---> KLIK

#15617 [zabawa] Co to za gra?

Napisano przez gekon w 25 październik 2009 - 20:34 w Gry

Gniew Wikingów? Proszę o potwierdzenie :eek:

#15705 Dzień odpoczynku dla zszarpanych nerwów!

Napisano przez gekon w 21 październik 2009 - 22:24 w Hyde Park

Jeżeli chodzi o koty to mój umysł od pewnego lipcowego wieczoru ma tylko jedno skojarzenie. Chyba nie będę się wypowiadał na ten temat... :) xD

#15746 logitech illuminated keyboard zalana

Napisano przez gekon w 19 październik 2009 - 23:14 w Pozostałe urządzenia

Moja propozycja jest taka - oddaj do serwisu (a nóż się uda). Jeżeli stwierdzą ewidentnie Towją winę to zapytaj ile będzie kosztowała naprawa. Wtedy się pomyśli xD

#15860 [zabawa] Co to za gra?

Napisano przez gekon w 17 październik 2009 - 11:05 w Gry

Gra to "Sheep" ;P //

Teraz moje (z tym, że Mateusz nie zgaduje :P bo tu nie ma co zgadywać):

Posted Image

#15879 Potrzebne sternowiniki i to fastem !!!

Napisano przez gekon w 15 październik 2009 - 23:00 w Sterowniki i BIOS'y

Jeżeli chodzi o sterownik do sprzętu firmy Asus to wszystko jest tutaj - KLIK

#15925 Mam probem mój komputer zaczoł kopać prądem pomóżcie .

Napisano przez gekon w 13 październik 2009 - 18:35 w Obudowy, zasilacze, oraz chłodzenie

Jak dotykam obudowy komputera to kopie mnie prąd jak mam rozwiązać ten problem ?

A co masz na podłodze w pokoju, w którym stoi komputer?

#15944 Podkładka do laptopa - pytanie laika;)

Napisano przez gekon w 13 październik 2009 - 07:24 w Obudowy, zasilacze, oraz chłodzenie

Witam, mam pytanie związane z podkładkami do laptopów - mam nadzieję, że to odpowiedni dział. Bardzo dużo pracuje na moim laptopie, noszę go ze sobą niemal wszędzie, często używam w pociągu/łózku/fotelu. Wiem, że nie jest to dobry sposób postepowania z moim sprzętem...:o - ponoć się brudzi, spowalnia przegrzewa. Nie chciałabym zmieniać laptopa w najbliższym czasie, bo jestem z niego zadowolona, dlatego zanim moja Toshiba zacznie się przegrzewać - wolałabym temu po prostu zapobiec. I tu pojawia się moje pytanie: znalazłam taką podkładkę . Jest niedroga, dlatego zastanawiam się nad jej kupnem, tylko....czy ktoś ma pojecie, jak sie tego używa?;) Ona ma taki specyficzny kształt, że moja kobieca wyobraźnia wymięka. Czy mogę taką podkładke położyć na kolanach i mam pewność, że laptop nie będzie się zbytnio brudził? Czy może lepiej zainwestować w jakąś droższą podkładkę, różnią się od siebie jakością? Dziękuję z góry za rady:)

Osobiście w domu używam podkładki firmy Logitech - ALTO EXPRESS. Jest to prosty (ale przydatny) "kawałek" plastiku. Nie posiada wentylatorów i innego typu chłodzenia.

Jeżeli chodzi o podkładkę do stosowania w czasie podróży to nie wiem jak dla Ciebie, ale dla mnie jeszcze jedna rzecz więcej do zabrania to dodatkowy problem i balast. Laptop po to został stworzony by być mobilnym urządzeniem.

#16127 Problem z napędem DVD

Napisano przez gekon w 06 październik 2009 - 17:30 w Pozostałe urządzenia

Mam pytanie: dlaczego mój napęd DVD nie odtwarza nagrywanych płyt ( w większości, rzekłbym nawet, że wszystkich ). Z płytami z gazet nie ma większego problemu. Czy jest na to jakieś proste wytłumaczenie ?

Płyty nie są porysowane, ani nic z tych rzeczy ? Nachodzą mnie pytania czy napęd może być tak zaprogramowany, aby nie czytać nagrywanych płyt ?
Nie mam już pojęcia co się dzieje. Proszę o wskazówki, jeśli można coś z tym zrobić. Z góry dziękuję za uwagę.

Problem może być bardziej złożony. Miałem podobną sytuację. Skończyło się... wymianą napędu.

Jeżeli możesz napisz coś więcej. Jakiego rodzaju płyt nie czyta itp.

#16128 Na co warto isć do kina?

Napisano przez gekon w 06 październik 2009 - 17:27 w Film

Ciekawie zapowiada się też Dystrykt 9, który ma premierę 9 października. Myślę, że się wybiorę:)

Zgadzam się. Na pewno warto dla tego filmu odwiedzić kinowe sale :/

#16159 Brak dźwięku w laptopie (głośniki)

Napisano przez gekon w 05 październik 2009 - 17:23 w Zestawy komputerowe

Warto zobaczyć czy w ustawieniach nie ma opcji wyciszania głośników po podłączeniu słuchawek. U mnie w laptopie coś takiego występuje.

#16161 miał być procesor 3000 a jest 1300

Napisano przez gekon w 05 październik 2009 - 15:59 w Procesory, płyty główne i RAMy

Z tego co napisałeś wynika, że sprawa jest bardzo prosta - otrzymałeś towar niezgodny z umową. Nie ma żadnego znaczenia, że jest to podobny procesor. Najpierw spróbuj się porozumieć ze sprzedawcą w celu wyjaśnienia sprawy. Jeżeli to nie przyniesie skutku to "atakuj" wyżej - Allegro.

#16178 Jaki miesięcznik komputerowy najlepszy ??

Napisano przez gekon w 05 październik 2009 - 09:41 w Hyde Park

Od prawie 3lat co miesiąc kupuję "PCFormat". Zawiera ciekawe wypowiedzi ekspertów i porady dotyczące komputerów. Na płycie można znaleźć bardzo ciekawe programy w pełnej wersji. A Wy czytacie pisma w tym stylu ??

P.S Może w przyszłości będziemy czytać "PCFoster" :sweet:

BARDZO dawno temu "KomputerŚwiat" oraz "Enter". Obecnie mam dostęp do internetu... :)

#16185 I Gotta Feeling

Napisano przez gekon w 04 październik 2009 - 23:45 w Muzyka

Bardzo udany klip.

W podobnej tematyce taneczno-muzycznej proponuję zobaczyć te nagrania:

Materiał pochodzi z duńskiego programu "Mam talent"

#20058 Asian Babe, fight of the week...

Napisano przez gekon w 23 czerwiec 2009 - 10:41 w Hyde Park

To co robimy pospolite ruszenie i jedziemy po Hyori Lee? :D

"pospolite ruszenie" - jest w tym sformułowaniu erotyczne napięcie :P :)

#20070 Asian Babe, fight of the week...

Napisano przez gekon w 22 czerwiec 2009 - 19:55 w Hyde Park

Hyori Lee oczywiście :)
Jakbym to powiedział:"Miód"

Tak, tak. Jakbyś taką na żywo zobaczył to oczywiście "nastąpiłoby zwolnienie blokady" :D
Pozdrawiam

#20073 Asian Babe, fight of the week...

Napisano przez gekon w 22 czerwiec 2009 - 19:46 w Hyde Park

To kiedy lecimy na jakieś targi IT na wschód :)

#20265 Na co warto isć do kina?

Napisano przez gekon w 15 czerwiec 2009 - 12:41 w Film

Terminator Ocalenie - byłem, osobiście nie polecam... Początek całkiem niezły, ale z biegiem czasu film stawał się po prostu nuuuudny... :)

Zgadzam się, ale muszę przyznać, że Arni trochę mnie rozbudził. Jednak gdy się okazało, że to tylko wypociny hollywoodzkich grafików, szybko przerzuciłem się na drugi bok. ;)