Skocz do zawartości

Zawartość użytkownika M2X3

Odnotowano 5 pozycji dodanych przez M2X3 (Rezultat wyszukiwania ograniczony do daty: czw, 30 mar 23 )

Według typu zawartości

Filtruj

Sortuj według                Sortuj  

#62976 Naprawa płyty głównej, zimne luty

Napisano przez M2X3 w 24 kwiecień 2013 - 20:18 w Procesory, płyty główne i RAMy

Szalony :thumbup:

Zainspirował mnie ten temat

http://www.portal24h.pl/forum/jak-piek-kart-graficzn-piekarniku-hit-t17639.html

Chce nagrzać piekarnik do 180st i przez 8 min grzać płytę po czym wyłączyć i otworzyć piekarnik na jakąś godzinkę i złożyć laptopa. I tak muszę kupić inną płytę więc raczej nie jest to takim złym pomysłem? :rolleyes:

PS: Jeśli mogę prosić to:
Pomocy:)

#62965 Router WIFI do internetu radiowego za 80zł

Napisano przez M2X3 w 24 kwiecień 2013 - 19:20 w Sprzęt sieciowy

Z mojej strony polecam:

TL-WR740NP

W tej cenie nic lepszego nie znajdziesz :)

#62963 Naprawa płyty głównej, zimne luty

Napisano przez M2X3 w 24 kwiecień 2013 - 19:13 w Procesory, płyty główne i RAMy

Naprawić.
Najprawdopodobniej przyczyną usterki są "zimne luty". Po odpaleniu laptopa pozostaje czarny ekran a laptop chodzi (HDD,wentylatory itd.). Płyta i tak zostanie wymieniona gdy ten sposób nie zadziała więc dużo do stracenia nie mam lecz jednak chcę to zrobić jak najlepiej się da (dla tego też proszę o pomoc Was) :) Relacje ze zdjęciami oczywiście wrzucę na forum.

#62956 Naprawa płyty głównej, zimne luty

Napisano przez M2X3 w 24 kwiecień 2013 - 18:57 w Procesory, płyty główne i RAMy

Witam,

Mam właśnie toshibe L500 której płytę główną jutro będę piekł (na allegro za 300zł do kupienia płyta - więc jeśli nie wyjdzie, nie tak źle). I do Was pytanie! :)

1. Czy coś jeszcze z tą płytą zrobić? Odkleić wszystko co jest ponalepiane czy wystarczy folią zawinąć?
2. "bateryjke" wyciągnąć?
3. ściągnąć z GPU te "folie"?
4. Na ostatnim zdjęciu jest kabel od zasilania. Niestety nie można go wymontować, co zrobić z tym fantem?
5. Czy mógłby ktoś podpowiedzieć dokładnie co zawinąć folią a co zostawić odkryte?

Zdjęcia:

Płyta 1
Płyta 2
Płyta 3

#62955 Dobór płyty głównej do laptopa Toshiba L500

Napisano przez M2X3 w 24 kwiecień 2013 - 18:53 w Procesory, płyty główne i RAMy

Witam,

W moim lapku mam do wymiany płytę główną. Chcę zrobić to samemu i tu mam pytanie

Moja płyta została oznaczona:
KSWAA 4981P - niestety nigdzie nie mogę znaleźć płyty z takim oznaczeniem. Po wpisaniu na allegro frazy "toshiba L500" i wybraniu kategorii znalazłem wiele ofert lecz z innymi oznaczeniami. Najbardziej podobne jest oznaczenie KSWAA LA-4982P. Będzie to pasować?
Wrzucam dwa zdjęcia. Pierwsze zdjęcie jest mojej płyty a drugie tej, którą zamierzam kupić.
1.
Moja płyta
2.
PŁYTA Z ALLEGRO

Zauważyłem, że na oko różnią się tylko tym iż do płyty z allegro pasuje karta graficzna dedykowana a do płyty którą posiadam ja - nie :) Lecz z tego co widzę, płyta z allegro jak i również moja posiadają zintegrowaną grafikę.

Pozdrawiam i dziękuje z góry :)