Skocz do zawartości

Zdjęcie

System nie widzi karty sieciowej ani kabla

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dual

Dual
  • Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 18 maj 2016 - 16:36

Witam, od czasu formata, ktorego robilem z powodu cisglych bluescreenow mam kolejny problem. Raz system wykrywa karte sieciowa i wszystko dziala, a raz jest napisane ze moze to byc problem ze sterownikiem. Mowie sobie spoko, odinstaluje stary i sciagne nowy podlaczajac kabel. nie mam mozliwosci podlaczenia sie w zaden inny sposob. Przeznoststnie dni robilem skanowanie pamieci w tym menu napraw komputer i po kilku resetach dzialalo. Teraz robie to ktorys raz i nadal to samo. Dodam ze podczas moich prob czasami dzieje sie tak ze po okienku ladowania windowsa system jakby wiesza sie, komputer pracuje ale jest czarny ekran i na rkranie pojawia sie komunikat zeby podlaczyc urzadzenie pod monitor, ale mniejsza o to. Jakies pomysly?
  • 0

#2 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 postów
  • LokalizacjaPasieka

Napisano 18 maj 2016 - 17:13

Rozumiem, że to stacjonarka. Jaki więc masz inny sposób podłączenia jeśli nie kablem? Masz jakiś adapter?
Poza tym wypisz system, podzespoły i router.

• 0
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.

#3 Dual

Dual
  • Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 18 maj 2016 - 18:00

rocesor Intel i5-4460
Płyta główna Gigabyte GA-P85-D3 s
Pamięć RAM DDR3 GOODRAM DDR3 PLAY 8GB/1600
Dysk Adata SSD Premier Pro SP900 128GB
Grafika Palit GeForce CUDA GTX970 4GB DDR5 PCI-E 256Bit
Zasilacz Chieftec GPS-500A8

Karta sieciowa to tp-link tl-wn722n

Nie mam jak podlaczyc inaczej go do neta bo jestem poza domem i mam tu pc swojego po prostu
  • 0

#4 Dual

Dual
  • Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 18 maj 2016 - 18:00

rocesor Intel i5-4460
Płyta główna Gigabyte GA-P85-D3 s
Pamięć RAM DDR3 GOODRAM DDR3 PLAY 8GB/1600
Dysk Adata SSD Premier Pro SP900 128GB
Grafika Palit GeForce CUDA GTX970 4GB DDR5 PCI-E 256Bit
Zasilacz Chieftec GPS-500A8

Karta sieciowa to tp-link tl-wn722n

Nie mam jak podlaczyc inaczej go do neta bo jestem poza domem i mam tu pc swojego po prostu
  • 0

#5 Dual

Dual
  • Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 18 maj 2016 - 18:12

Win7 64bit, router to upc box horizon
  • 0

#6 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 postów
  • LokalizacjaPasieka

Napisano 19 maj 2016 - 09:56

Sprawdź czy takie problemy występują kiedy uruchomisz system w trybie awaryjnym z obsługą sieci. Najlepiej uruchom tak system kilka/kilkanaście razy i popracuj na nim troszkę.

• 0
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.

#7 Dual

Dual
  • Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 19 maj 2016 - 13:36

Niestety, na kilkanascie prob w trybie awaryjnym z obsluga sieci ikona caly czas wyseietla sie z czerwonym krzyzykiem. Ani razu nie udalo mi sie tak polaczyc z internetem.
  • 0

#8 Dual

Dual
  • Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 19 maj 2016 - 13:38

http://pho.to/A9bF3
Wszystko jest na zdjeciach. Jeszcze raz w skrocie: moj komputer nie posiada wbudowanej karty sieciowej, dlatego zakupilem karte tp link widoczna na zdjeciu. Od kilku dni komputer zaczyna wariowac, pokazuje czerwona ikone braku polaczenia, oraz mozna dostrzec ze karta jest wylaczona (i nie da sie jej wlaczyc) a sam system sugeruje ze sa problemy ze sterownikiem (ktory byl przeinstalowwyany 3 razy i nic to nie dalo).
Problem znika nagle, czasem po kilku restartach/odlaczeniach i podlaczeniach karty do portu usb, po prostu nagle bez zadnych schematow polaczenie powraca.
Moj system to windows 7 64bit, chcę podlaczyc moj komputer pc poprzez karte sieciowa tp link do routera UPC tylko z jakiegos powodu cos jakby blokuje ta karte i nie pozwala jej wlaczyc, problem samoistnie ustepuje nagle, po czym wraca po wylaczeniu i ponownym wlaczeniu komputera
Dodam jeszcze, ze niemozliwym jest podlaczenie obecnie komputera poprzez kabel, gdyz jestem przez dwa tygodnie u babci, router jest daleko, a jedyny kabel jaki tu mam jest bardzo krotki. W domu rowniez nie podlaczam komputera kablem tylko karta sieciowa usb (wczesniej byla to karta pentagram, ktora tez czasem sie wylaczala bez powodu, aczkolwiek zwykle wyciagniecie i wlozenie do portu usb sprawialo ze dzialala ona poprawnie, wymienilem ja ze wzgledu na przegrzewanie sie i powodowala ona wysoki ping w grze, moze zabrzmiec to absurdalnie, ale gdy wymienilem ja na nowa ping jest idealny, w granicach 20-25)
  • 0

#9 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 postów
  • LokalizacjaPasieka

Napisano 19 maj 2016 - 18:35

Zainstaluj sterownik dołączony do produktu albo pobierz ze strony Tp-Link.

• 0

#10 Dual

Dual
  • Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 19 maj 2016 - 23:51

Eh.. Zgralem stery z plytki i wszystkie mozliwe wersje sterow do mojego adaptera pod moj system, za kazdym razem reinstall i nic, format kompa install win10 to samo, pobralem win7 ze strony windowsa (bo pierwotnie mialem z mirrora od goscia od ktorego kupowalem system) i nadal to samo, wszystkie stery do chipsetu itp sa. Ciagle wyswietlaja sie te same bledy plus rozwijajac jeden z nich wyskakuje komunikat:
System windows nie mogl automatycznie powiazac stosu protokolu ip z karta sieciowa
Gdy rozwine powyzszy komunikat mam:
Skonfiguruj karte sieciowa tak aby mogla komunkkowac sie z ta siecia. Zapewnia to, ze karta sieciowa moze korzystac zarowno z protokolu intrrnet protocol version 4(TCP/IPv4), jak i internet protocol version 6 (TCP/IPv6)-nieuruchamiany
Oraz
Wysteuje problem z karta sieciowa - nieuruchomiany
  • 0

#11 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 postów
  • LokalizacjaPasieka

Napisano 20 maj 2016 - 09:40

Pokaż mi jak wyglądają ustawienia tej karty sieciowej. Chodzi o protokoły i adresy.

• 0

#12 Dual

Dual
  • Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 20 maj 2016 - 09:59

Jak to zrobic? Jestem troche laikiem jak widac
  • 0

#13 Dual

Dual
  • Użytkownicy
  • 13 postów

Napisano 20 maj 2016 - 10:25

Dodam jeszcze ze komputer po zmianie systemu z 7 na 10 z 10 na 7 czyli deoch formatach zachowuje sie tak samo plus nie chce sie wylaczyc (okno zamykanie przez pol godziny i i tak musze wylaczac go resznie)
  • 0

#14 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 postów
  • LokalizacjaPasieka

Napisano 20 maj 2016 - 20:50

Na ósmym zdjęciu włącz a następnie właściwości - tam wszystko znajdziesz.

Dodatkowo mały poradnik:

http://strony-www.aj...żnych-systemach

• 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych