Skocz do zawartości

Zdjęcie

Problem z internetem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 grzechol1996

grzechol1996
  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 13 maj 2015 - 12:40

Witam!

Mam problem z internetem. Powinienem mieć internet 25 mb/s. Od jakiegosc czasu co wejde na jakis speed-test, to mam rozne predkosci ( od 1mb/s-10). Ogolnie filmiki na necie wolno chodza.Dziwi mnie tylko to, ze na u-torrencie pobiera mi pliki z predkoscia 2,2 mb/s ( czyli ok ). Ktos wie jak mozna sprobowac naprawic problem?

PS.

Zapore mam wylaczona, dzwonilem do operatora i to nie jest ich wina.

Korzystam wylacznie z modemu. Z gory dizekuje za pomoc.

Pozdrawiam!

---------------------------------------

EDIT:

Teraz an torrentach takze wolno pobiera ; /  (do 500kb/s)

• 0

#2 Miodek

Miodek
  • Użytkownicy
  • 2009 postów
  • LokalizacjaPasieka

Napisano 13 maj 2015 - 17:03

Pierwsze pytanie. Czy w umowie masz napisaną prędkość 25 mb/s czy DO 25 mb/s. Jeśli tą drugą opcje to technicznie wszystko się zgadza. Od kiedy się tak dzieje i czy w tamtym okresie stało się coś nieprzewidzianego (brak brądu etc) lub czy było coś instalowane/konfigurowane w systemie lub sprzęcie? Gdzieś tutaj po forum krąży również link do programu testującego połączenie. Poszukaj w tym dziale.

Dobra, znalazłem
http://www.rizonesof...nternet-repair/
Zaznacz wszystkie opcje i wystartuj.

• 0
Drogi analfebeto. Zamiast pisać na końcu posta "przepraszam za błędy", popraw je.

#3 grzechol1996

grzechol1996
  • Użytkownicy
  • 2 postów

Napisano 13 maj 2015 - 22:18

Dziękuję za odpowiedź.
Nie wiem czy mam 25mb/s, czy do 25 mb/s, ale wczesniej bylo powyzej 20, a teraz nawet dochodzi do 2mb/s. Raczej nie było żadnej awarii i nic nie konfigurowalem. Czyscilem komputer antymalvare i czesto uzuwam c-cleanera. Jutro sprawdze to, co wstawiłeś pod tym linkiem :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych