Strona 1 z 1
[ok. 2400zł] Gotowy komputer do gier.
Napisano 14 maj 2010 - 19:41
Witam,
złożyłem coś takiego:
MoBo Asus M4A77TD PRO /AMD 770, DDR3-1600/
Procesor AMD Athlon II X4 635 /2.9GHz, 2MB, 95W, BOX, AM3/
Grafika PowerColor Radeon HD5770 PLAY! 1024MB DDR5 /128bit/ DVI/HDMI/
Ram OCZ 2GB (2x1GB)1333MHz CL7 Platinium
Napęd Samsung SH-S223C SATA (black)
Chłodzenie procesora SilentiumPC Fortis HE1225
Dysk twardy Seagate 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II Barracuda
Obudowa SilentiumPC Gladius 600
Zasilacz OCZ StealthXStream 500W
Prosiłbym o opinię czy wszystko będzie ze sobą świetnie współpracować i czy wszystko będzie dobrze chłodzone. Bardzo zależy mi na stabilności i niskich temperaturach.
Jestem otwarty na ewentualne poprawki, z tym że bez podnoszenia ceny w/w zestawu.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam!
złożyłem coś takiego:
MoBo Asus M4A77TD PRO /AMD 770, DDR3-1600/
Grafika PowerColor Radeon HD5770 PLAY! 1024MB DDR5 /128bit/ DVI/HDMI/
Dysk twardy Seagate 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II Barracuda
Prosiłbym o opinię czy wszystko będzie ze sobą świetnie współpracować i czy wszystko będzie dobrze chłodzone. Bardzo zależy mi na stabilności i niskich temperaturach.
Jestem otwarty na ewentualne poprawki, z tym że bez podnoszenia ceny w/w zestawu.
Z góry dziękuję.
Pozdrawiam!
Napisano 14 maj 2010 - 20:02
Jedyne co bym zmienił to przede wszystkim dysk na Samsunga 500GB F3 ze względu na większą wydajność, wydzielanie mniejszej ilości ciepła oraz generowanie mniejszego hałasu.
Napisano 14 maj 2010 - 20:04
Zastosuję się do Twojej rady. A reszta jak na tę cenę jest dobrze dobrana ? Wszystkie podzespoły będą do siebie pasować ? I czy wszystko będzie dobrze chłodzone ?
Napisano 14 maj 2010 - 20:08
Cytat
A reszta jak na tÄ™ cenÄ™ jest dobrze dobrana ?
Cytat
I czy wszystko będzie dobrze chłodzone ?
Napisano 14 maj 2010 - 20:27
Czyli chłodzenie procka jest moim zdaniem i sądząc po opiniach bardzo dobre. Mam jeszcze tylko parę pytań.
Mianowicie czy w/w chłodzenie na procka zmieści się w obudowie którą wymieniłem? Jaką pastę na procka polecasz? I ostatnie pytanie co sądzisz o karcie graf. którą wybrałem? Będzie chłodna?
Mianowicie czy w/w chłodzenie na procka zmieści się w obudowie którą wymieniłem? Jaką pastę na procka polecasz? I ostatnie pytanie co sądzisz o karcie graf. którą wybrałem? Będzie chłodna?
Napisano 14 maj 2010 - 20:41
Cytat
czy w/w chłodzenie na procka zmieści się w obudowie którą wymieniłem?
Cytat
JakÄ… pastÄ™ na procka polecasz?
Cytat
co sądzisz o karcie graf. którą wybrałem? Będzie chłodna?
Napisano 14 maj 2010 - 21:12
Dobrze, ostatecznie zdecydowałem się na coś takiego:
MoBo Asus M4A785TD-V EVO /AMD 785G, DDR3/
Grafika MSI Radeon HD5770 Hawk 1024MB DDR5 /128bit/ DVI/HDMI/DP
Dysk twardy Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3
Jak widać wymieniłem dysk twardy tak jak mi radziłeś oraz płytę główną ze względu na lepsze chłodzenie sądząc po testach.
Uważasz, że ta płytka to dobry wybór?
I napisz jeszcze tylko czy warto dopłacić do tego samego modelu płyty głównej z tym, że Asus M4A785TD-V EVO/U3S6
http://www.esc.pl/pr...oducts_id=27001
Aha i jeszcze jedno pytanie czy radiator bodajże na mostku na płycie głównej nie będzie kolidował z zamontowaniem chłodzenia na procku?
Ostatnie pytanie czy karta, którą wybrałem jest dobra i czy ma dobre chłodzenie?
Wiem, że zadaje dużo dla wielu osób głupich pytań, ale taką mam naturę, że nawet jeśli uważam iż coś wiem to wolę to usłyszeć od kogoś kto się zna lepiej odemnie
MoBo Asus M4A785TD-V EVO /AMD 785G, DDR3/
Grafika MSI Radeon HD5770 Hawk 1024MB DDR5 /128bit/ DVI/HDMI/DP
Dysk twardy Samsung 500GB 7200rpm 16MB cache SATA-II F3
Jak widać wymieniłem dysk twardy tak jak mi radziłeś oraz płytę główną ze względu na lepsze chłodzenie sądząc po testach.
Uważasz, że ta płytka to dobry wybór?
I napisz jeszcze tylko czy warto dopłacić do tego samego modelu płyty głównej z tym, że Asus M4A785TD-V EVO/U3S6
Aha i jeszcze jedno pytanie czy radiator bodajże na mostku na płycie głównej nie będzie kolidował z zamontowaniem chłodzenia na procku?
Ostatnie pytanie czy karta, którą wybrałem jest dobra i czy ma dobre chłodzenie?
Wiem, że zadaje dużo dla wielu osób głupich pytań, ale taką mam naturę, że nawet jeśli uważam iż coś wiem to wolę to usłyszeć od kogoś kto się zna lepiej odemnie
Napisano 15 maj 2010 - 21:21
http://pcfoster.pl/a...lack/264-1.html - obudowa godna polecenia
Co do Fortisa to jego test pojawi się u nas we wtorek/środę.
Co do Fortisa to jego test pojawi się u nas we wtorek/środę.
Dołącz PCFoster.pl na Facebooku: http://www.facebook.com/pcfosterpl :) Zapraszamy!
Napisano 15 maj 2010 - 21:49
imo, ja bym wsadził do zestawu do grania 2x2gb ramu a nie 2x1gb...
Najtaniej wyjdzie jak kupisz 2x te moduły które masz w swoim zestawie.
Najtaniej wyjdzie jak kupisz 2x te moduły które masz w swoim zestawie.
Odkupi??: Procesory, P??yty g??ówne, Karty graficzne, Dyski twarde. Pisz...
offgolf w zimie raczej niemoºliwy, ale wyj??tki si?? zdarzaj?? ;]
offgolf w zimie raczej niemoºliwy, ale wyj??tki si?? zdarzaj?? ;]
Napisano 15 maj 2010 - 23:06
Jeśli chodzi o dokładanie ramu to niestety fundusze mi na to nie pozwalają na chwilę obecną, jednak OCZ 1333MHz to dobra firma i sądzę, że póki co 2GB wystarczy.
Mam jeszcze parę zasadniczych pytań, a mianowicie:
1. Chciałbym aby ktoś mi jeszcze podpowiedział czy wszystko czyli m.in. grafika, cooler procka i reszta się zmieści do w/w obudowy i nie będzie żadnych kolizji.
2. Mam zamiar wziąść w/w obudowę w wersji bez okna ze względu na przyszłą możliwość zamontowania 2 dodatkowych wiatraków na boku obudowy. Czy to dobra decyzja by brać wersję bez okna Waszym zdaniem?
3. Czy w/w cooler na procesor wejdzie spokojnie do również w/w płyty głównej bez kolizji z np. radiatorem na mostku?
4. I ostatnie pytanie to czy opłaca się dopłacić do tej samej płyty głównej co w/w, z tym że w wersji U3S6?
Mam jeszcze parę zasadniczych pytań, a mianowicie:
1. Chciałbym aby ktoś mi jeszcze podpowiedział czy wszystko czyli m.in. grafika, cooler procka i reszta się zmieści do w/w obudowy i nie będzie żadnych kolizji.
2. Mam zamiar wziąść w/w obudowę w wersji bez okna ze względu na przyszłą możliwość zamontowania 2 dodatkowych wiatraków na boku obudowy. Czy to dobra decyzja by brać wersję bez okna Waszym zdaniem?
3. Czy w/w cooler na procesor wejdzie spokojnie do również w/w płyty głównej bez kolizji z np. radiatorem na mostku?
4. I ostatnie pytanie to czy opłaca się dopłacić do tej samej płyty głównej co w/w, z tym że w wersji U3S6?
Napisano 17 maj 2010 - 17:28
Cytat
Moim zdaniem dobra
Dołącz PCFoster.pl na Facebooku: http://www.facebook.com/pcfosterpl :) Zapraszamy!
Strona 1 z 1