Forum PCFoster.pl: problem z najwyższą rozdzielczością - Forum PCFoster.pl

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

problem z najwyższą rozdzielczością

#1 Użytkownik nie jest zalogowany   Adams2 

• Grupa: Użytkownicy
  • Postów 2

Napisano 04 czerwiec 2010 - 18:24

Witam

Kupiłem ostatnio nowy monitor, ledowy LG E2250V-PN. Niestety, szybko zauważyłem, że nie mogę się z niego w pełni cieszyć. Mimo maksymalnej w parametrach monitora rozdzielczości 1920X1080,napotykam problem. Nie wiem co to powoduje, ale obraz staje się wtedy tak wielki, że widzę może 1/4 ekranu. Kiedy pracuję na pulpicie windows, musze przesuwać mysz do krawędzi pulpitu, by zobaczyć inną część widoku na monitorze. Gdy przesuwam mysz do krawędzi, cały obraz przesuwa się i dopiero widzę dalszą część tego, co powinno najnormalniej w świecie mieścić się "w granicach" monitora. Dlaczego obraz nie mieści się w granicach monitora, tylko jest taki powiększony, że całość objąłby chyba tylko rzutnik na ścianie? Dodam że moja karta graficzna to ATI Radeon HD 2600 XT 512 MB, chociaż nie wiem, czy to ona musi być problemem. Może powodują to przestarzałe typy łącz, sterowników itp? bardzo proszę o pomoc.
0

#2 Użytkownik nie jest zalogowany   aim92 

• Postów 1314

Napisano 04 czerwiec 2010 - 19:07

Jaką wersje sterowników do karty graficznej masz zainstalowaną?
0

#3 Użytkownik nie jest zalogowany   Adams2 

• Postów 2

Napisano 04 czerwiec 2010 - 22:06

8.541.0.0 z 23.09.2008r
0

#4 Użytkownik nie jest zalogowany   aim92 

• Postów 1314

Napisano 04 czerwiec 2010 - 23:49

http://www.amd.com/p...MDHomePage.aspx
Pobierz najnowsze 10.5 uprzednio odinstalowując starsze. Jeśli wystąpią jakiekolwiek problemy podczas ich instalacji to usuń je i zainstaluj wersje 10.3. Ta wersja jest wg mnie najlepsza bo nie ma z nią żadnych problemów. Z wersją 10.5 sypały mi się gry po lekkim OC i wariowała rozdzielczość ekranu.
0

Strona 1 z 1